Aria rurală Feleag-Sighişoara

Decât slujbaş la oraş, mai bine-n satu' tău cosaş…

Lady Transilvania 2008: Contele Dracula s-a făcut cu o nouă mireasă

Posted by ditzacontra pe 6 noiembrie 2008

Noua Contesă de Casa Dracula şi totodată deţinătoarea titlului de Lady Transilvania 2008 este o fată frumoasă şi înaltă (o bunăciune, cum ar zice neciopliţii) în vârstă de 20 de ani, din Iaşi, dar care studiază la Tîrgu Mureş, Raluca Eremei pre numele ei, studentă la Universitatea de Artă Teatrală din Tîrgu Mureş. Joi, 30 octombrie, restaurantul Hotelului Denis din Daneş a devenit neîncăpător înghesuindu-se aici, printre localnici, oaspeţi de seamă şi veniţi de peste mări şi ţări, pentru a fi spectatori la marele concurs de frumuseţe menit să-i aştearnă dinainte sângerosului conte o mireasă proaspătă pentru a mai răzbi un an, până la Haloween-ul următor.

Printre cei însărcinaţi să-i aleagă mireasă lui Dracula, adică juriul, s-au numărat primarul Sighişoarei şi a comunei gazdă, Daneş, oameni de afaceri sighişoreni, români şi străini (dacă se pot face asemenea diferenţieri), dar şi pe puţin trei candidaţi la alegerile parlamentare ce bat cu campania la uşa alegătorilor, puşi astfel în situaţia de a alege ei înainte de a fi aleşi…

Prima ediţie a concursului de frumuseţe Lady Transilvania 2008, a aliniat la start 16 concurente, tot una şi mai ales una, nu numai din tăt Ardealu’ dar şi de prin ţara vecină şi pretină, Republica Moldova, fetele de-acolo traversând Prutul pe podul de flori… Concurentele au defilat în faţa asistenţei şi mai ales în faţa juriului, în ţinute de zi, de seară şi, ţinuta preferată a bărbaţilor, în costum de baie. În costum de baie fiind, fetele au avut de trecut şi hopul probei de cultură… generală nu-i putem spune… mai degrabă particulară, pentru că întrebările se refereau strict la istoria Sighişoarei şi, mai nou, a Daneşului. Probabil că organizatorii au ales ca fetele să facă faţă probei de cultură generală aproape dezbrăcate pentru a distrage atenţia juriului de la posibilele poticneli la răspunsurile învăţate pe de rost în perioada de pregătire…

Defilarea fetelor era atent supravegheată de Vlad Ţepeş (The Impaler, cum îi zic englejii) iar între probe au încercat să menţină o atmosferă de petrecere formaţia Classic din Sighişoara şi Jess pe muzica cărora membrii juriului, dar şi spectatorii erau invitaţi să cunoască mai îndeaproape pe concurente… Prin dans, fireşte.

La final Lady Transilvania 2008, Raluca Eremei îşi purta mândră coroniţa de contesă a frumuseţii înşurubată pe cap de preşedinta juriului, Cecilia Hâncu, manager al SC Târnava SA Sighişoara şi ne povestea că deşi a mai participat şi la alte concursuri de acest gen (Miss Târgu Mureş 2008 şi la Miss Model of the World 2008 unde a luat şi premiul Best Talent) nu se aştepta că o să câştige dar că a pornit de la ideea că cel mai important este să plece acasă cu noi prieteni. În ce priveşte întâlnirea cu Colţatu’… pardon, Dracula, Raluca spunea că n-are emoţii, deşi încă nu ştia în ce condiţii îl va întâlni. I s-a făcut cunoştinţă cu contele vineri seara, de Halloween, în catacombele Hotelului Sighişoara după care a urmat ceremonia de înnobilare a fecioarei (?) cu titlul de Contesă de Casa Dracula.

Titlurile de First Lady şi Second Lady le-au revenit Cristinei Ursoi din Chişinău, 23 de ani, absolventă de ASE şi angajată strălucită a unei firme de software moldo-română, respectiv sighişorencei Rucsandra Maria Toma, 18 ani, elevă a Colegiului Naţional „Mircea Eliade”. Premiul de popularitate al concursului „Lady Transilvania” l-a obţinut Adriana Pavel din Daneş, 18 ani, elevă a Grupului Şcolar de Industrie Uşoară.

Concursul „Lady Transilvania” a fost organizat de Societatea Transilvană Dracula din Bucureşti, Group Wolf Sighişoara şi Hotel Denis din Daneş.

 

Adrian Diţă

2 răspunsuri to “Lady Transilvania 2008: Contele Dracula s-a făcut cu o nouă mireasă”

  1. […] aici pentru articol despre prima ediţie a Lady Transilvania-2008, […]

  2. […] Lady Transilvania 2008: Contele Dracula s-a făcut cu o nouă mireasă (Jurnalul Sighişoara Reporter via DitzaContra) […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: