Aria rurală Feleag-Sighişoara

Decât slujbaş la oraş, mai bine-n satu' tău cosaş…

Pilaf afrodiziac

Posted by ditzacontra pe 26 noiembrie 2008

Navigam deunăzi pe oceanul web cu ajutorul vântului prielnic din server în căutarea unei reţete culinare de post pe care să v-o recomand în această săptămână, după ce săptămâna trecută ne-am răsfăţat cu pulpe de pui în sos de bere. Şi cum navigam eu aşa liniştit, mai împins de vântul din server, mai vâslind cu mouse-ul, surd la cântecul înşelător al sirenelor ce mă îmbiau ispititor să acostez pe site-urile xxx, eşuez fără să bag de seamă pe un site care-mi spunea că are ceea ce eu căutam: reţete culinare de post. Şi într-adevăr, găsesc din belşug astfel de reţete, însă cea de faţă mi-a atras în mod special atenţia pentru că, zic eu, nu prea are ce căuta în mijlocul celorlalte reţete de post. Pilaful ăsta afrodiziac, cum se cheamă el, nu conţine ingrediente de origine animală, însă, dacă e să ne luăm după denumirea preparatului, consumarea lui ar avea ca efect, pe lângă potolirea foamei, creşterea apetitului sexual. Ori, se ştie, în perioada postului trebuie să te abţii nu numai de la a te înfrupta cu mâncăruri de dulce, ci şi de la a… păcătui cu persoane de sex opus, dar mai ales de acelaşi sex. De ce vă recomand totuşi acest pilaf, acum în mijlocul postului? Luaţi-l ca pe un test: consumaţi acest pilaf afrodiziac de post, după care vedeţi dacă rezistaţi ispitei de a păcătui. Dacă rezistaţi până după post, meritaţi un loc în paradis. Pentru pilaful afrodiziac aveţi nevoie, în afară de multă stăpânire de sine, de o ceşcuţă jumate de orez, 2 cepe mari, 3 morcovi, un păstârnac, 3 rădăcini de pătrunjel, 10 ardei graşi, 3 roşii, o juma’ de ceşcuţă cu miez de nucă, 3 linguri cu ulei, sare şi piper după gust. După cum vedeţi ingrediente total inofensive, cu excepţia morcovilor poate. Deci nu văd ce anume ar putea face ca din combinaţia lor să rezulte o chestie afrodiziacă. Dar, mă rog, să trecem la treabă: Legumele şi zazavatul le tăiaţi mărunt. Folosiţi însă doar doi ardei graşi. Restul rămân pentru umplut… Ştiu ce-o să ziceţi acum: Ardei umpluţi am avut în urmă cu 2 săptămâni. Aşa e, seamănă cu ardeii umpluţi de post, dar nu sunt. Cel puţin după denumire… Deci, aţi tăiat mărunt legumele şi zarzavatul, acuma trebuie date la călit într-o cratiţă în ulei încins. Când s-au înmuiat suficient, adăugaţi orezul peste ele laolaltă cu 3 ceşti cu apă fierbinte. Potriviţi de sare şi piper, mai adăugaţi şi miezul de nucă tăiat în bucăţele mici, apoi introduceţi vasul în cuptor, la foc mic, până când orezul se umflă suficient. Între timp, taiaţi căpăcele la restul de ardei, fix cum aţi făcut în urmă cu 2 săptămâni, îi curăţaţi de seminţe şi îi spălaţi. După ce s-au scurs bine de apă, se umplu cu pilaful şi se ornează cu pătrunjel verde. Şi iată pilaful afrodiziac gata. Habar n-am de ce îi spune pilaf. Ăştia-s ardei umpluţi toată ziua! Mai rămâne acum să îi testaţi proprietăţile afrodiziace despre care eu am serioase îndoieli. Acum chiar am devenit curios de-aia mă grăbesc acasă să prepar pilaful ăsta de afrodiziac de post… Ne vedem săptămâna viitoare!

AfrodiziAcul în carul cu fân

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: