Aria rurală Feleag-Sighişoara

Decât slujbaş la oraş, mai bine-n satu' tău cosaş…

Două avanpremiere naţionale la Sighişoara Film Festival

Posted by ditzacontra pe 25 iunie 2010

Cea de-a patra zi la Sighișoara Film Festival a început cu proiecțiile celui de-al doilea calup de scurt-metraje românești. La proiecție au fost prezenți: Paul Negoescu,  regizorul filmului “Fabulosul destin al lui Toma Cuzin” și  Alex Radu, monteurul acestuia, dar și sound designer al filmului “Palmele”. Împreună au avut o discuție cu publicul despre cele două filme.

Sighișoara Film Festival aduce la Club Aristocrat o serie de personalități reprezentative ale cinematografiei românești, realizatori ai filmelor prezentate în festival. După fiecare proiecție, publicul are ocazia de a discuta cu actori, regizori, producători și oameni din echipa de realizare a filmelor.

Din partea filmului ”Cealaltă Irina”, proiectat de la ora 15.00 în Club Aristocrat, ne va fi alături prezența regizorul Andrei Gruzniczki.

Seria de proiecții din Club Aristocrat se va încheia cu filmul “Politist, adjectiv”, în regia lui Corneliu Porumboiu, care va rula începând cu ora 17.00. “Poliţist, adjectiv” a fost premiat la Cannes în 2009 cu Premiul Juriului secțiunii Un Certain Regard și Premiul FIPRESCI. Deasemenea, “Polițist, adjectiv” este filmul românesc care a reușit să obțină cele mai multe trofee în cadrul Galei Premiilor Gopo din 2010.

Începând cu ora 21.00, ne vom muta în Piața Cetății unde proiecțiile filmelor din această seară se vor transforma în evenimente unice. Primul film este comedia “Nuntă în Basarabia” în regia lui Nap Toader. La eveniment va participa echipa filmului: actorul Vlad Logigan, regizorul Nap Toader, producătorul Dan Rațiu și producătorul delegat Dan Burlac. Pelicula “Nuntă în Basarabia” a primit Premiul special al juriului la Festivalul „Black Nights” din Tallinn, Estonia în 2009. Deși produs în 2009, filmul nu a rulat încă în cinematografele din România decât în circuitul festivalier.

Victor Rebengiuc

Al doilea film ce va fi proiectat în această seară în Piața Cetății este “Medalia de onoare”, în regia lui Peter Călin Netzer cu Victor Rebengiuc în rolul principal. Pelicula este deasemenea o avanpremieră și unul dintre cele mai premiate filme la ora actuală.

Pentru detalii, contactaţi-ne la info point-ul din Piaţa Cetăţii şi scrieți-ne la elena@sighisoarafilmfestival.ro sau la ana@sighisoarafilmfestival.ro  .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: